Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Waarom heet een T-shirt een T-shirt?

Mijn Witte T-shirt verkoopt, zoals de naam al zegt, T-shirts. T-shirts in verschillende vormen, maten en kleuren, en wanneer je het erover hebt, weet iedereen wat je bedoelt. Maar waar komt de naam T-shirt nou eigenlijk vandaan? Hoe is het T-shirt dat wij verkopen ontstaan?

T-shirt

Een T-shirt is een kledingstuk voor mannen en vrouwen. Een item met vier gaten en geen sluiting, eigenlijk heel simpel. Leg maar eens een klassiek T-shirt met korte mouwen neer op de tafel, wanneer je naar de vorm kijkt, zie je een T. Spannender is het niet, zo is de naam T-shirt ontstaan.

Geschiedenis

Vroeger droegen de mensen eendelige onderkleding. Erg handig was dit niet en daarom is het in de 19deeeuw vervanger door tweedelig ondergoed, een boven- en onderstuk. Het T-shirt werd ontwikkeld door de Engelsen. Tijdens de eerste wereldoorlog droegen de soldaten de T-shirts al ondergoed, waarna de Amerikanen onder de indruk raakte en de T-shirts ook in hun land introduceerde. Vanaf vroeger dient een T-shirt dus ook echt als ondershirt, het was niet gebruikelijk om het als bovenkleding te dragen. 

In de jaren 50, waar de mensen wat rebelser werden, kwam het T-shirt meer naar de voorgrond. Bekende mensen, waaronder Marlon Brando en James Dean, droegen de T-shirts als bovenkleding en zo werden de T-shirts enorm populair. Dat was het omkeerpunt, vanaf die tijd wordt een T-shirt zowel als ondershirt en bovenkleding gedragen.

Soorten T-shirts

Tegenwoordig zijn er enorm voor T-shirts. Basic T-shirts, ondershirts, poloshirts, longsleeve shirts, shirts met printjes en ga zo maar door. Bij Mijn Witte T-shirt zijn we gespecialiseerd in ondershirts. Ook deze bieden wij aan in verschilleden soorten. Denk hierbij aan pasvormen als regular fit en slim fit. Verschillende soorten halzen, zoals ronde hals, V-hals en diepe V-hals. Kleuren en maten. En items voor zowel mannen als vrouwen.

Benieuwd geworden naar het aanbod van Mijn Witte T-shirt? Bekijk hier onze site!

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6