Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Gaatjes in kleding

Gaatjes in shirt? Iedereen heeft er wel eens last van. Het mysterieuze eraan is, dat deze kleine gaatjes in je shirt en zo uit het niets lijken te ontstaan. De vorige keer dat je een basic T-shirt droeg was er nog niets aan de hand en de keer daarna heb je een shirt met gaten. Hoe komen deze kleine gaatjes in de kleding terecht, hoe kun je kleine gaatjes voorkomen en zijn de gaatjes te repareren? Dat gaan we je vertellen!

Hoe komen er gaatjes in je kleding?

Een oorzaak waar je zelf misschien al wel is aan hebt gedacht is ongedierte. De kleine gaatjes in je shirt zijn namelijk precies zo groot als een mottenbeet. De beestjes kruipen langzaam door je kleding en zonder dat je het zelf door hebt heb je het te pakken: een shirt met gaten. Toch is dit niet de voornaamste reden waarom er kleine gaatjes in je shirt ontstaan.

Als je eens goed nadenkt kun je een plek op je T-shirt aanwijzen waar de meeste gaatjes in je kleding voorkomen. Veel gaatjes komen voor in het t shirt op de buik. Toeval? Nee! Een schurende riem, de autogordel, een bureau of tafel waar je tegenaan leunt, het zijn allemaal dagelijkse onschuldige bewegingen die de oorzaak zijn. Gaatjes in een t shirt ontstaan voornamelijk doordat die specifieke plek veel te verduren krijgt de hele dag door. Wat meespeelt is de enkele draad waarmee het T-shirt wordt gebreid. Zodra een draadje losraakt, heb je een t shirt met gaten. Zo ontstaan er dus gaatjes in het t shirt met voorname op de buik.

Hoe voorkom je gaatjes in je shirt?

Nu we weten hoe er kleine gaatjes in je kleding ontstaan, wil je vast ook weten hoe je gaatjes in je shirt kan voorkomen. Je hebt de keuze om nooit meer een riem te dragen. Als je het nog rigoureuzer wil aanpakken kun je er ook voor kiezen nooit meer een broek te dragen. Zo schuurt het niet langs je shirt en voorkom je gaatjes in je kleding. Alleen gaat dat wel een beetje ver. Maar wat dan wel? Een echte oplossing om gaatjes in je kleding te voorkomen is er eigenlijk niet. T-shirts blijven T-shirts en dus relatief kwetsbaar. De beste keuze is om goede kwaliteit T-shirts aan te schaffen. Ga voor een T-shirt met een wat dikkere stof en een stevige vezel. Zo kom je niet snel voor verrassingen te staan en voorkom je een T-shirt met gaten. 

Gaatjes in je shirt repareren

Helaas zijn gaatjes in je kleding dus moeilijk te voorkomen, maar niet getreurd, gaatjes in je shirt zijn te repareren. Pak een strijkijzer en met wat vliesofix gaan we de gaatjes repareren. De gaatjes in je shirt 100% repareren wordt lastig, maar met deze werkwijze komen we al een heel eind. Heb je geen last van gaatjes in je shirt, maar wil je gaatjes in je trui herstellen? Dat kan op dezelfde manier. Met vliesofix kun je gaatjes in je kleding repareren, dus ook zeker gaatjes in je trui mee herstellen.

Lees hieronder de stappen en repareer die gaatjes in je shirt:

  1. Pak je strijkijzer en strijkplank erbij en keer je T-shirt binnenstebuiten
  2. Duw het gaatje zo dicht mogelijk door de zijkanten tegen elkaar te drukken
  3. Leg een groot stuk vliesofix op het gaatje om hem te kunnen repareren
  4. Leg een (pers)doek over de vliesofix
  5. Spuit water over de (pers)doek op de plek waar de vliesofix ligt
  6. Ga met de warme strijkijzer ongeveer 10 seconde op het gaatje, maak geen bewegingen
  7. Klaar! Draai het T-shirt om en bekijk het resultaat. Nu heb je met vliesofix de gaatjes weten te repareren

Ga voor goede kwaliteit

Is het niet gelukt om de kleine gaatjes in je shirt en zo te repareren? Dan is het aanschaffen van nieuw T-shirt van goede kwaliteit helemaal geen slecht idee. Bij Mijn Witte T-shirts hebben we een hekel aan gaatjes in je kleding en voorkomen we dit door gebruik te maken van de beste materialen voor een betaalbare prijs. 

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6