Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Gele vlekken onder oksel verwijderen

Gele vlekken onder oksel kunnen ontstaan door een reactie tussen zweet en deodorant op gekleurde kleding, vooral bij synthetische stoffen. Om ze te behandelen, kun je een vlekverwijderaar gebruiken of een oplossing van witte azijn en water. De beste middelen om gele vlekken te verwijderen zijn onder andere azijn, Biotex, baking soda, bleek, wodka, speciale vlekkenverwijderaars en ossengalzeep. Om gele vlekken te voorkomen, gebruik deodorant zonder aluminium, laat de deodorant volledig drogen voordat je kleding aantrekt, en draag absorberende kleding zoals katoen.

Waarom krijg ik gele vlekken onder mijn oksels?

Je krijgt gele zweetvlekken onder je oksels door een reactie tussen zweet en deodorant- of antitranspiratieproducten op gekleurde kleding, vooral bij gebruik van synthetische stoffen.

Gele vlekken onder oksel

Wat te doen bij gele vlekken onder je oksel?

Om gele vlekken onder je oksels te behandelen, kun je een vlekverwijderaar of een speciaal wasmiddel voor hardnekkige vlekken gebruiken. Volg de instructies op de verpakking van het product en was het kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk.

Hoe verwijder ik gele vlekken in mijn shirts?

Om gele zweetvlekken uit je shirts te verwijderen, kun je een oplossing maken van gelijke delen witte azijn en water. Breng deze oplossing aan op de gele zweetplekken en laat het een paar uur intrekken voordat je het kledingstuk wast met een beetje wasmiddel. Je kunt ook een beetje wasmiddel rechtstreeks op de vlek aanbrengen voordat je het shirt wast. Als de vlekken oud zijn, kun je de azijnoplossing laten weken gedurende enkele uren of zelfs ’s nachts voordat je het shirt wast.

Gele vlek onder oksel

Wat zijn de beste middelen om gele vlekken te verwijderen?

De volgende middelen zijn het beste om gele zweetvlekken te verwijderen:

  • Azijn
  • Biotex
  • Baking soda (eventueel met azijn)
  • Bleek
  • Wodka
  • Speciale vlekkenverwijderaars
  • Ossengalzeep

Hoe kan je gele vlekken onder je oksel voorkomen?

Je kunt gele okselvlekken voorkomen door deodorant zonder aluminium te gebruiken, omdat aluminium verbindingen vaak de boosdoeners zijn achter deze vlekken. Daarnaast is het ook nuttig om te wachten tot de deodorant volledig droog is voordat je je kleding aantrekt om eventuele vlekken te verminderen. Verder kun je overwegen om kleding te dragen die zweet absorbeert, zoals katoen, om de kans op een gele vlek te verminderen.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6