Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Het wassen van kleding met de hand

Hand wassen is ideaal voor delicate kledingstukken zoals zijde, wol, kant en lingerie, evenals voor items met delicate details zoals kralen of borduurwerk. Het gebruik van een mild wasmiddel en lauwwarm water is essentieel om de stoffen te beschermen. Tijdens het drogen is het raadzaam om de kleding liggend te laten drogen om vormverlies te voorkomen. Het laten weken van de kleding voor ongeveer 15 tot 30 minuten helpt bij het verwijderen van vuil en vlekken.

Welke kleding is geschikt voor het wassen met de hand?

Delicate kledingstukken zoals zijde, wol, kant en lingerie zijn geschikt om met de hand te wassen. Ook kleding met delicate details zoals kralen, pailletten of borduurwerk kan beter met de hand worden gewassen om beschadiging te voorkomen. Daarnaast zijn kledingstukken die gevoelig zijn voor krimpen, vervorming of verkleuring bij machinewas ook beter geschikt voor handwas. Het handmatig wassen zorgt voor een zachtere behandeling en meer controle over de reiniging, wat resulteert in een langer behoud van de kwaliteit van de kleding.

met de hand wassen

Voorbereiding bij het wassen met de hand

Bij het wassen met de hand kies je voor delicate stoffen zoals zijde en wol een mild wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor handwas. De watertemperatuur moet lauw tot koel zijn om te voorkomen dat de stoffen krimpen of beschadigd raken. Voor sterk vervuilde kledingstukken kan een iets warmer water worden gebruikt, maar vermijd hete temperaturen omdat deze de stoffen kunnen beschadigen.

Hoe was je kleding met de hand?

Om kleding met de hand te wassen, vul je een wasbak of emmer met lauwwarm water en voeg wasmiddel toe. Week de delicate kledingstukken in het water en wrijf zachtjes over eventuele vlekken. Spoel de kleding grondig uit onder stromend koud water en knijp voorzichtig het overtollige water eruit. Leg de kleding op een droge handdoek en rol deze op om het resterende water te absorberen. Indien nodig, herhaal het spoelproces en gebruik een schone handdoek om de kleding voorzichtig te drogen.

hand wassen

Hoe lang moet handwas weken?

De tijd die nodig is om kledingstukken met de hand te laten weken, varieert afhankelijk van de mate van vervuiling en het type stof. Over het algemeen wordt aanbevolen om delicate kledingstukken ongeveer 15 tot 30 minuten te laten weken.

Drogen van handgewassen kleding

Bij het drogen van handgewassen kleding is het aan te raden om de kleding liggend te laten drogen. Leg de kleding plat op een schone handdoek en vorm het kledingstuk voorzichtig terug in zijn oorspronkelijke vorm. Hierdoor behoudt de kleding zijn pasvorm en voorkom je dat het uitrekt of vervormt tijdens het drogen.

Andere manieren van wassen

Andere manieren van wassen zijn onder meer het met de hand wassen van wol, waarbij je zachte bewegingen maakt om het kledingstuk goed te reinigen en de vezels te beschermen. Daarnaast kun je kleuren behouden door azijn toe te voegen aan het spoelwater tijdens het wassen, waardoor de kleuren langer helder blijven.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6