Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Handwas wol: Handige tips en uitleg

Bij het wassen van wol met de hand is het belangrijk om het juiste wasmiddel te kiezen en de kleurechtheid te testen. Tijdens het handwassen moet je lauwwarm water en mild wasmiddel gebruiken, terwijl je voorzichtig de vezels beweegt.

Om wol tussen wasbeurten te onderhouden, vermijd warmte en wrijving, en laat natte kledingstukken plat drogen. Je kunt wol strijken op een lage temperatuur aan de binnenkant van het kledingstuk. Als alternatief kunnen wollen kledingstukken met een handwasprogramma in de wasmachine worden gewassen, mits de juiste instellingen worden gebruikt.

Voorbereiding op het wassen met de hand van wol

Bij de voorbereiding op het wassen met de hand van wol is het essentieel om het juiste wasmiddel te selecteren dat geschikt is voor wol. Daarnaast is het belangrijk om de kleurechtheid van het wollen kledingstuk te testen om kleurvervaging te voorkomen. Dit kan worden gedaan door een klein deel van het kledingstuk nat te maken en te controleren op kleurverloop.

wol met de hand wassen

Hoe was je wollen kleding met de hand?

Om wollen kleding met de hand te wassen, gebruik je lauwwarm water en voeg je een mild wasmiddel toe dat geschikt is voor wol. Dompel de wollen truien onder in het water en was deze voorzichtig door zachtjes te bewegen, vermijd wrijven of knijpen om de vezels te beschermen.

Hoe onderhoud je wol tussen wasbeurten?

Om wol tussen wasbeurten te onderhouden, vermijd je blootstelling aan warmte en wrijving om te voorkomen dat het wollen kledingstuk gaat krimpen. Strijk geen natte wollen trui, omdat dit leidt tot vervorming van de vezels.

Laat de natte wollen trui plat drogen om te voorkomen dat er te veel water in het wollen kledingstuk achterblijft. Bij het drogen van wol is het raadzaam om de trui binnenstebuiten te leggen om de vezels te beschermen. Indien nodig kan je wol strijken op een lage temperatuur aan de binnenkant van het kledingstuk om de vezels te behouden.

handwas wol

Kan ik wol in de wasmachine wassen met een handwasprogramma?

Het is mogelijk om wollen kledingstukken in de wasmachine te wassen met een handwasprogramma, mits de wasmachine beschikt over een speciaal programma voor handwas en de juiste instellingen voor wol wassen bevat.

Andere type stof wassen

Verschillende stoftypes vereisen verschillende wasmethoden. Kleding kan met de hand worden gewassen, zoals delicate items, terwijl polyester-katoenmixen en katoenen kledingstukken geschikt zijn voor de wasmachine. Het is verstandig om witte en zwarte shirts apart te wassen om kleurbehoud te bevorderen. Azijn toevoegen aan het spoelwater helpt bij het behouden van kleuren.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6