Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Kleren drogen: 20 tips om kleding sneller te laten drogen

Hier zijn 20 handige tips om je kleren efficiënt te drogen. Van het schudden van je kledingstukken na het wassen tot het gebruik van wasdrogerballen voor een snellere droogtijd, deze tips helpen je om je wasgoed snel en effectief droog te krijgen. Met deze praktische suggesties wordt het drogen van je kleren een eenvoudige en probleemloze taak.

1. Schud je kleding op na het wassen

Schud je kleding op nadat je het hebt gewassen om overtollig water te verwijderen en de vezels los te maken. Dit helpt bij het verminderen van kreukels en verkort de droogtijd van de natte kledingstukken.

kleding drogen opschudden

2. Rol natte kleding in een handdoek om overtollig water te verwijderen

Om overtollig water uit natte kledingstukken te verwijderen, rol je ze in een handdoek. Leg bijvoorbeeld je t-shirt plat op een schone handdoek en rol de handdoek strak op met het kledingstuk erin. Druk voorzichtig op de rol om het water te absorberen. Gebruik indien nodig de hele handdoek om het overtollige water volledig te verwijderen.

3. Ventileer de ruimte goed waar je kleding droogt

Zorg voor goede ventilatie in de ruimte waar je kleding droogt. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en vocht te laten ontsnappen. Hierdoor kan de lucht circuleren en droogt je kleding sneller. Ventilatie voorkomt ook muffe geuren en schimmelvorming, vooral bij het drogen van kleding binnenshuis.

4. Gebruik een luchtontvochtiger in vochtige ruimtes

Als je binnen droogt in vochtige ruimtes, gebruik dan een luchtontvochtiger om overtollig vocht uit de lucht te verwijderen. Een luchtontvochtiger helpt bij het versnellen van het droogproces en voorkomt dat je kleding lang vochtig blijft, wat de groei van schimmel kan bevorderen.

Luchtontvochtiger kleren drogen

5. Hang kleding met voldoende ruimte uit elkaar

Hang je kleding met voldoende ruimte uit elkaar tijdens het drogen. Zorg ervoor dat de kledingstukken elkaar niet raken, zodat ze goed kunnen ventileren en sneller drogen. Dit helpt ook om kreukels te verminderen en de luchtstroom te bevorderen voor een gelijkmatige droging.

6. Droog kleding bij voorkeur in de zon

Droog je kleding bij voorkeur in de zon. De zon en de warmte helpen om vocht uit de kleding te verdampen, waardoor ze sneller drogen. Zorg ervoor dat je de kledingstukken goed verspreidt en ophangt op een plek waar ze direct zonlicht krijgen voor een efficiëntere droging.

kleren buiten ophangen

7. Gebruik een radiator wasrek voor warmte zonder schimmelrisico

Gebruik een radiator wasrek om natte wasgoed te drogen. Dit type rek kan op de radiator worden geplaatst, waardoor de warmte van de radiator wordt gebruikt om het wasgoed te drogen. Het biedt een efficiënte droogmethode zonder het risico op schimmelvorming, omdat de warmte de kleding snel droogt.

8. Overweeg een elektrisch droogrek voor sneller drogen

Overweeg het gebruik van een elektrisch droogrek om kleding sneller te laten drogen. Dit type rek is voorzien van elektrische verwarmingselementen die de droogtijd verkorten door warmte te genereren. Het biedt een handige oplossing voor situaties waarin je snel droge kleding nodig hebt, vooral tijdens koudere of vochtige periodes.

9. Gebruik een föhn voor kleine, dringende droogtaken

Gebruik een föhn voor kleine en dringende droogtaken. Met een föhn kun je specifieke delen van kleding snel drogen, zoals kraag, manchetten of kleine vlekken. Dit is handig als je snel droge kleding nodig hebt en geen tijd hebt om te wachten tot het hele kledingstuk droog is.

fohn kleren drogen

10. Droog kleding met een strijkijzer en handdoek voor snelle resultaten

Droog kleding met een strijkijzer en een dunne handdoek voor snelle resultaten. Dit doe je door een dunne handdoek over het kledingstuk heen te leggen. Deze helpt om de kleding te beschermen, maar helpt ook om het vocht op te nemen. Strijk voorzichtig over de handdoek, waardoor het vocht in de kleding wordt geabsorbeerd en het droogproces versneld wordt. Deze methode is handig voor kleine hoeveelheden wasgoed die snel gedroogd moeten worden.

11. Centrifugeer op een hoge stand voor minder vocht

Centrifugeer op een hoge stand om overtollig water uit het wasgoed te verwijderen. Door op een hogere snelheid te centrifugeren, wordt meer water uit de kleding verwijderd, waardoor het droogproces sneller verloopt. Deze methode zorgt ervoor dat het wasgoed minder vochtig is wanneer het uit de wasmachine komt, wat de droogtijd verkort.

12. Voer een extra centrifugeer ronde uit voor dikke stoffen

Voer een extra centrifugecyclus uit voor dikke stoffen om overtollig water grondig te verwijderen. Dikke stoffen, zoals handdoeken of dekens, kunnen meer water vasthouden na de eerste centrifugeercyclus. Door een extra ronde te centrifugeren, wordt het resterende water efficiënter uit het wasgoed verwijderd, wat resulteert in snellere droogtijden en betere droge resultaten.

13. Scheid wasgoed op basis van materiaaltype

Scheid wasgoed op basis van het type materiaal voordat je het droogt. Door wasgoed te scheiden op basis van het materiaaltype, zoals katoen, polyester, of wol, voorkom je dat delicate stoffen worden beschadigd door ruwere materialen tijdens het droogproces. Hierdoor behouden kledingstukken hun kwaliteit en blijven ze langer mooi.

wasgoed scheiden kleren drogen

14. Vul de droogtrommel niet te vol

Vul de droogtrommel niet te vol tijdens het drogen van je wasgoed. Door de trommel niet te vol te laden, circuleert de warme lucht gelijkmatig en drogen alle kledingstukken effectief. Hierdoor wordt voorkomen dat de kledingstukken kreukelen en blijven ze beter in vorm. Te volle belading leidt ook tot langere droogtijden en een minder efficiënt droogproces.

15. Voeg droge handdoeken toe aan de droger om vocht sneller op te nemen

Voeg een droge handdoek toe aan de droger om vocht sneller op te nemen tijdens het droogproces. Door droge handdoeken samen met het natte wasgoed in de droger te plaatsen, wordt het vocht beter geabsorbeerd, waardoor de droogtijd verkort wordt. Dit is vooral handig wanneer je slechts enkele kledingstukken wilt drogen en de droger niet volledig gevuld is.

16. Gebruik wasdrogerballen voor een snellere droogtijd

Gebruik wasdrogerballen om de droogtijd te verkorten. Deze ballen helpen bij het losmaken van de kledingstukken in de droger, waardoor de lucht beter circuleert en het vocht efficiënter wordt geabsorbeerd. Dit leidt tot een snellere droging van het wasgoed en bespaart energie.

drogen met wasballen

17. Kies voor een snel droogprogramma op je droger

Kies voor een snel droogprogramma op je droger om de droogtijd te verkorten. Deze programma’s zijn ontworpen om kleding snel en efficiënt te drogen door gebruik te maken van hogere temperaturen en een krachtigere luchtstroom. Hierdoor wordt het wasgoed sneller droog en bespaar je tijd en energie.

18. Verhoog de droogtemperatuur indien mogelijk

Verhoog de droogtemperatuur indien mogelijk om het droogproces te versnellen. Door de temperatuur te verhogen, wordt het vocht sneller verdampt, waardoor kledingstukken sneller droog zijn. Houd echter rekening met de aanbevelingen op het etiket van de kledingstukken om beschadiging te voorkomen.

19. Vermijd het direct op radiatoren leggen van kleding om schimmel te voorkomen

Vermijd het direct op radiatoren leggen van kleding om schimmelvorming te voorkomen. Het plaatsen van natte kleding op radiatoren kan leiden tot een vochtige omgeving, wat gunstig is voor schimmelgroei. Hang de kleding liever op een droogrek of waslijn om te drogen.

20. Zorg voor voldoende afstand tussen kledingstukken op droogrekken of waslijnen

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de kledingstukken op droogrekken of waslijnen. Hierdoor kan de lucht circuleren en wordt voorkomen dat kledingstukken tegen elkaar aan trekken tijdens het drogen, wat kreukels kan veroorzaken.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6