Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Katoen wassen: De juiste manier van wassen

Bij het voorbereiden van het wassen van katoen is het essentieel om de kledingstukken zorgvuldig te sorteren op kleur en stofsoort. Scheid de witte katoenen kleding van gekleurde items om kleurverloop te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het type katoen, zoals gewoon katoen of voorgekrompen katoen, om de beste wasmethode te kiezen. Behandel eventuele vlekken vooraf met een geschikte vlekkenverwijderaar om ervoor te zorgen dat ze tijdens het wassen gemakkelijker verdwijnen.

Voorbereiding op het wassen van katoen

Bij de voorbereiding op het wassen van katoen is het belangrijk om eerst de kledingstukken te sorteren op kleur en stofsoort. Scheid de katoenen kleding van andere materialen om kleurverloop en beschadiging te voorkomen. Behandel eventuele vlekken vooraf met een geschikte vlekkenverwijderaar om ervoor te zorgen dat ze tijdens het wassen gemakkelijker verdwijnen.

katoen wassen wasmachine

Hoe was je katoen?

Om katoenen kleding te wassen, kun je kiezen tussen koud en warm water, afhankelijk van de mate van vuilheid en kleurbehoud. Voor delicate wasprogramma’s en gemengde stoffen, selecteer je het beste een programma met lagere temperaturen tussen de 30 en 40 graden om de kleding te beschermen. Katoenen T-shirts kun je het beste binnenstebuiten keren voordat je ze in de wasmachine doet, vooral als de buitenkant verkleurt of als de kleren afgeven.

Drogen en strijken van katoen

Bij het drogen en strijken van polyester en katoenen kleding is het belangrijk om rekening te houden met de gevoeligheid van delicate kledingstukken en het risico op kreukels. Om deze kledingstukken te drogen, gebruik je bij voorkeur een lage tot gemiddelde droogtemperatuur om krimp en beschadiging te voorkomen.

Bij het strijken van deze kledingstukken, gebruik je een lage tot gemiddelde strijktemperatuur en strijk je voorzichtig aan de binnenkant van het kledingstuk om te voorkomen dat het materiaal beschadigd raakt.

katoen wassen

Welk wasprogramma gebruik je voor het wassen van katoen?

Voor het wassen van katoenen kledingstukken gebruik je bij voorkeur een normaal wasprogramma op een temperatuur van ongeveer 30 tot 40 graden Celsius, afhankelijk van de aanbevelingen op het etiket van het kledingstuk.

Kan je 100% katoen wassen?

Ja, je kunt 100% katoen wassen. Gebruik een normaal wasprogramma en vermijd hete temperaturen, omdat dit je katoenen kledingstuk beschadigt. Gebruik een mild wasmiddel dat geschikt is voor katoenen stoffen om de kleding schoon te maken, terwijl het zijn vochtabsorberende eigenschappen behoudt.

Andere type stof wassen

Naast het wassen van katoen zijn er andere methoden voor het reinigen van verschillende stoffen. Wollen kledingstukken moeten met de hand worden gewassen om beschadiging te voorkomen, terwijl bij het wassen van een polyester-katoen mix een mild wasprogramma wordt aanbevolen om krimp te voorkomen. Daarnaast kunnen delicate kledingstukken snel gekreukt raken, dus zorg voor een lagere droogtemperatuur bij dit soort kleding.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6