Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

T-shirt strijken zonder strijkijzer: 8 unieke methodes

Ontdek acht methodes om je T-shirt zonder strijkijzer te strijken: gebruik een stomer voor zachte stoom, hang je shirt in een stoomrijke badkamer, gebruik een föhn voor warme lucht, plaats ijsblokjes in de droger voor stoom, spuit anti-kreuk spray en strijk het glad, gebruik stoom van een kokende waterkoker, een vochtige handdoek op een strijkplank, of een stijltang voor directe hitte.

8 manieren om je T-shirt te strijken zonder strijkijzer

Gebruik verschillende methoden om shirts te strijken zónder strijkijzer: een stomer, douchemethode, föhn, droger met ijsblokjes, anti-kreuk spray, waterkoker, vochtige handdoek, of een stijltang. Deze technieken zijn geschikt voor diverse situaties waarin traditioneel strijken niet mogelijk is.

1. Gebruik een stomer

Een stomer gebruiken om je shirt te strijken is een handige methode om kreukels te laten verdwijnen. Vul het waterreservoir, zet de stomer aan en beweeg deze langzaam over je gekreukelde kleding. Richt de stomer op moeilijk bereikbare plekken zoals de kraag en manchetten. Laat het shirt even hangen om te drogen voordat je het aantrekt.

stomer

2. De douchemethode

Om je t-shirt te strijken met de douchemethode, hang je het gekreukelde shirt op een hanger in de badkamer vlakbij de douche. Zet de douche aan op een hete stand zodat de badkamer zich vult met stoom. Laat het shirt 10-15 minuten hangen terwijl het de stoom absorbeert, trek het dan recht en strek de stof om de kreukels glad te strijken.

douche shirt zonder strijkijzer strjiken

3. Strijken met een föhn

Om je t-shirt te strijken met een föhn, hang je het gekreukte shirt op een hanger en stel je de föhn in op een warme stand. Richt de föhn op de gekreukte delen van het shirt terwijl je constant heen en weer beweegt, en strijk met je vrije hand het shirt glad. Blijf föhnen en gladstrijken totdat alle kreukels verdwenen zijn. Laat het shirt afkoelen voordat je het aantrekt. Met deze snelle en eenvoudige methode strijk je je gekreukte kleding zonder een strijkijzer te gebruiken.

fohn shirt strijken

4. In de droger met een paar ijsblokjes

Om je shirt te strijken door het in de droger te doen met een paar ijsblokjes, plaats je het gekreukelde shirt samen met de ijsblokjes in de droger. Stel de droger in op een programma met gematigde temperatuur en start het proces. De stoom die ontstaat door het smelten van de ijsblokjes helpt om de kreukels in je shirt glad te strijken. Na het voltooien van het programma controleer je of alle kreukels zijn verdwenen en laat je het shirt eventueel nog hangen om volledig te drogen.

ijsblokjes in droger

5. Gebruik anti-kreuk spray

Om je t-shirts te strijken met behulp van een anti-kreuk spray, hang je het gekreukelde shirt op een hanger en spuit je gelijkmatig de spray over de gekreukelde delen. Laat de spray enkele minuten inwerken en strijk vervolgens voorzichtig met je handen over het shirt om de kreukels eruit te halen en de stof glad te maken. Laat het shirt drogen voordat je het aantrekt. Met deze eenvoudige methode maak je snel en effectief je kleding kreukvrij zonder een strijkijzer te gebruiken.

6. Met de waterkoker

Om een t-shirt te strijken met een waterkoker, vul je deze met water en breng je het aan de kook. Hang vervolgens het gekreukelde shirt op een hanger en laat de stoom van de kokende waterkoker over het shirt stromen, terwijl je de waterkoker langzaam beweegt. De stoom zal helpen om kleine kreukels glad te strijken en de stof te egaliseren. Laat het shirt afkoelen en drogen voordat je het aantrekt.

waterkoker shirt strijken zonder strijkijzer

7. Gebruik een vochtige handdoek

Om je t-shirts te strijken met een vochtige handdoek, maak je de handdoek een beetje vochtig en leg je deze plat op een strijkplank. Plaats het gekreukelde shirt bovenop de vochtige handdoek met de kreukels naar beneden gericht. Druk zachtjes op het shirt en strijk met je handen over de stof om de kreukels glad te maken.

handdoek shirt strijken

8. Gebruik je stijltang

Om je t-shirts te strijken met een stijltang, zet je de stijltang aan en plaats je deze op een geschikte temperatuur voor de stof van je shirt. Leg het gekreukelde shirt plat op een vlakke ondergrond en strijk voorzichtig met de stijltang over de gekreukelde delen, waarbij je ervoor zorgt dat de stof gladgestreken wordt.

stijltang shirt strijken zonder strijkijzer

Hoe strijk je een T-shirt met een strijkijzer?

Je strijkt een T-shirt met een strijkijzer door het shirt plat op een strijkplank te leggen, de temperatuur van het strijkijzer in te stellen op de juiste stand voor de stof, en vervolgens met het strijkijzer over het shirt te gaan om de kreukels glad te strijken.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6