Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Streepjes shirt wassen: Voorbereiding en wassen

Bij het voorbereiden van het wassen van een gestreept shirt is het belangrijk om enkele stappen te volgen om de kwaliteit te behouden. Draai je shirt binnenstebuiten om de kleuren en het patroon te beschermen. Was gestreepte kleding altijd apart met een kleurbehoudend wasmiddel om kleurdoorloop te voorkomen. Na het wassen laat je het shirt het beste plat drogen en strijk je het binnenstebuiten om de strepen mooi te houden.

Voorbereiding voor het wassen van een streepjes shirt

Bij het voorbereiden van het wassen van een gestreept shirt is het belangrijk om je shirt voor het wassen binnenstebuiten te keren. Hierdoor worden de kleuren en het patroon van het shirt beschermd tijdens het wassen en wordt voorkomen dat de strepen vervagen of vervormen.

streepjes shirt wassen waslijn

Hoe was je gestreepte kleding?

Om gestreepte kleding te wassen, was je deze apart van ander wasgoed om kleurdoorloop te voorkomen. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat speciaal is ontworpen om kleuren te behouden. Draai de kleding binnenstebuiten voordat je het wast om te voorkomen dat de kleuren vervagen. Als je extra voorzichtig wilt zijn, overweeg dan om het met de hand te wassen.

Waarom krijg ik witte strepen op mijn kleding na het wassen?

Je krijgt witte strepen op je kleding na het wassen omdat het witte gedeelte van de kleding andere kleuren heeft opgenomen tijdens het wassen. Om te voorkomen dat zwarte kleding langer mooi blijft en witte kleding geen kleuren afgeeft, behandel je ze apart tijdens het wassen.

Drogen en strijken van streepjes shirts

Na het wassen van streepjes shirts is het aan te raden om ze plat te laten drogen, bij voorkeur op een rek of droogrek. Hang ze niet op om te drogen, om vervorming van de strepen te voorkomen. Als je streepjes shirts wilt strijken, doe dit dan aan de binnenkant om de kleuren te beschermen. Gebruik een lage tot gemiddelde strijktemperatuur om te voorkomen dat de strepen vervormen.

streepjes shirt strijken

Andere type shirts wassen

Bij het wassen van andere type shirts, zoals een nieuw t-shirt of een t-shirt met opdruk, is het belangrijk om deze apart te behandelen. Was nieuwe t-shirts apart van ander wasgoed om kleurdoorloop te voorkomen. Voor t-shirts met opdruk, keer ze binnenstebuiten voordat je ze wast om de opdruk te beschermen. Gebruik een mild wasmiddel en volg de instructies op het kledinglabel voor de juiste wastemperatuur en wascyclus. Op deze manier blijven andere type shirts er na het wassen mooi en fris uitzien.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6