Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Vlek uit een wit shirt

Hoe haal je een vlek uit een wit shirt? Het is een vraag die we vaak krijgen. En eerlijk gezegd moeten wij er zelf af en toe ook aan geloven. Het is een nachtmerrie van iedereen. Je bent aan het koken, eet één van je lievelingsgerechten of je kinderen zijn weer lekker bezig geweest. Voordat je het weet heb je een vlek te pakken. Een ongeluk zit in een klein hoekje zullen we maar zeggen. Maar wat moet je nu doen om die tomatensaus, modder of vetvlek uit je shirt te verwijderen? We vertellen je wat je wel en absoluut niet moet doen om een vlek uit je wit shirt te verwijderen. 

1.   Wees er snel bij! voorkom dat de vlekken in je kleding trekken

Heb je net gemorst met vet of koffie en heb je nu last van een vetvlek in je wit shirt of een koffievlek in je kleding? Het maakt niet uit met wat voor vlek je te maken hebt, geef de vlek geen kans tot intrekken. Hoe langer je een vlek laat zitten, hoe moeilijker het wordt om de vlek te verwijderen uit je witte shirt. Wanneer een vlek de tijd krijgt om in te trekken, verkleuren de vezels van je kleding en wordt het lastig om deze substantie er nog uit te krijgen. 

2.   Behandel een vlek met (niet warm) water

Heb je de vlek pas net veroorzaakt? Dan ben je er waarschijnlijk op tijd bij. Je hebt de vlek geen kans gegeven om in te trekken. Pak snel wat lauw water of passend oplosmiddel zoals azijn en laat de vlek weken. Let hierbij op dat je geen gebruik maakt van warm water. Veel mensen denken dat je een vet vlek uit je wit shirt kan bestrijden met warm water, net zoals je dat bij een pan doet. Maar dat is nou juist niet de oplossing. Directe warmte zorgt er juist voor dat de vlek gaat intrekken, leg je shirt dan ook zeker niet op de verwarming om te laten drogen. Ben je niet thuis en kan je je shirt niet laten weken, dep dan met een natte tissue op de vlek. De vlek zal hierna nog wel zichtbaar zijn, maar het geeft de vlek minder kans om in te trekken.

3.   Vlek verwijderen wit shirt

Deppen met water is de eerste stap bij het verwijderen van een vlek uit een wit shirt. Bij hardnekkige vlekken is het soms helaas niet genoeg om een vlek permanent te verwijderen. Als je de eerste stap hebt ondernomen kunnen we met de volgende stap de vlek voorgoed verwijderen. 

Niet alle vlekken zijn hetzelfde en niet even hardnekkig. Bedenk daarom goed welke vlek je wil gaan verwijderen alvorens je aan de slag gaat. Daarnaast kun je tegenwoordig met een vlekverwijderaar wonderen verrichten. Om je op weg te helpen leggen we  uit hoe je een vetvlek in je shirt, koffievlek in je kleding, olievlek en een chocoladevlek in een wit shirt moet verwijderen. 

Vlet vlek uit shirt verwijderen

Wil je een vetvlek uit een shirt verwijderen, behandel deze dan gelijk met lauw water en afwasmiddel. Plaats het afwasmiddel direct op vlek en wrijf het daarna voorzichtig, maar goed in. De vetvlek in het shirt mag daarna met handwarm water worden uitgewassen. Gooi daarna het kledingstuk in de wasmachine en voilà, de vetvlek is uit je shirt! Deze werkwijze is hetzelfde voor het verwijderen van een olie vlek uit je shirt. 

Koffievlek uit kleding verwijderen

Heb je een koffie vlek in je kleding, geen stress. Een koffievlek uit je kleding verwijderen gaat bijzonder makkelijk met lauw water en wat wasmiddel. Let op: geen stukken of poeder zeep! Dompel het kledingitem gelijk in lauw water, dep daarna zachtjes op de koffievlek met wasmiddel of verdunde azijn. Was het item daarna op de warmst toegestane temperatuur (staat in het etiket) en herhaal dit indien nodig. 

Chocolade vlek uit wit shirt verwijderen

Wil je een chocolade vlek uit een wit shirt verwijderen? Geen probleem! Leg het kledingstuk in lauw water, smeer de vlek in met vloeibaar wasmiddel, laat het intrekken en spoel het uit onder stromend water. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine en de chocolade vlek is uit het witte shirt! Zo eenvoudig was een vlek verwijderen uit een wit T-shirt nog nooit.

Is het niet gelukt?

Is het niet gelukt om de vlek te verwijderen uit je witte T-shirt? Niet getreurd. Wij bieden basic witte T-shirts aan van uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. Onze witte T-shirts voelen aan als een tweede huid en zijn standaard extra lang zodat het netjes en fijn in je broek blijft zitten. Bekijk zelf ons aanbod.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6