Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Witte was wit krijgen

Witte was verkleurt door mengen met kleuren, te weinig of te veel wasmiddel, hard water, transpiratie, chloorbleek, en hoge temperatuur. Om witte was wit te krijgen, pas wasmiddel en temperatuur aan, behandel vlekken, en gebruik zonlicht. Voor witte was behoud, gebruik waspoeder, was wit apart, vermijd chloor, overbelading, en hoge temperaturen. Voor T-shirt kleurbehoud, apart wassen in koud water, binnenstebuiten, juist wasmiddel, en lage temperatuur of luchtdrogen.

Waarom blijft mijn witte was niet wit?

Witte was kan om verschillende redenen verkleuren, vergelen of vergrauwen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 1. Mengen van kleuren: Wanneer witte was met gekleurde kleding wordt gewassen, kunnen kleurstoffen loslaten en de witte was verkleuren. Zelfs lichte of pastelkleuren kunnen hier impact op hebben.
 2. Onvoldoende wasmiddel: Te weinig wasmiddel kan ertoe leiden dat vuil en oliën in de stof blijven zitten, wat kan leiden tot een grauwe of gele tint.
 3. Te veel wasmiddel: Paradoxaal genoeg kan te veel wasmiddel een opbouw veroorzaken die witte stoffen grauw maakt.
 4. Hard water: Water met een hoge concentratie aan mineralen zorgt voor een opbouw in stoffen, waardoor witte was grauwer lijkt.
 5. Transpiratie of lichaamsoliën: Deze kunnen gele vlekken veroorzaken, vooral rond de kraag en oksels.
 6. Gebruik van bleekmiddel met chloor op synthetische stoffen: Dit kan leiden tot vergeling, vooral bij stoffen als polyester of nylon.
 7. Te hoge wastemperaturen: Heet water kan sommige stoffen doen krimpen of kan inwerken op vlekken, waardoor ze moeilijker te verwijderen zijn en de was minder wit lijkt.
Wit shirt met vlek wit krijgen

Om verkleurde witte was weer wit te krijgen, controleer je eerst de waslabels en pas je het wasmiddel en de temperatuur aan. Je kunt ook specifieke witmakers voor de was gebruiken of de was voorbehandelen op vlekken. Het is ook effectief om witte was in de zon te laten drogen, aangezien zonlicht een natuurlijk bleekmiddel is. Regelmatig onderhoud en het scheiden van witte en gekleurde was zijn belangrijk om witte was wit te houden.

Hoe houd ik mijn witte was wit?

Om je witte was mooi wit te houden, hier zijn beknopte tips: Gebruik soda, los een kopje op in warm water en week je witte was. Voeg een half kopje schoonmaakazijn toe aan je wasmachine. Citroensap werkt als natuurlijk bleekmiddel, week je was erin. Voor vlekken, gebruik ossengalzeep, wrijf op vlekken en was normaal. Deze tips helpen je witte was mooi wit te houden.

Wit shirt met vlek wit krijgen

Soda

Om je witte T-shirt en andere witte was stralend wit te krijgen met soda, los je eerst een kopje huishoudsoda op in een emmer warm water. Week vervolgens je witte was, inclusief het T-shirt, een aantal uren of zelfs een nacht in de oplossing. Zorg ervoor dat het volledig ondergedompeld is voor een gelijkmatig resultaat. Na het inweken, was je de kledingstukken zoals gewoonlijk in de wasmachine. Je zult merken dat de witte was weer helderder is.

Schoonmaakazijn

Om vergeelde witte was weer stralend wit te krijgen, voeg je een half kopje schoonmaakazijn toe aan het wasmiddelbakje van je wasmachine. Plaats je witte was in de trommel en start een normaal wasprogramma, bij voorkeur met warm water. De azijn helpt om vuil, vlekken en resten die de stof dof maken te verwijderen en de witheid te herstellen.

Citroensap

Om verkleurde kledingstukken weer wit te krijgen met citroensap, knijp je het sap van een schijfje citroen uit of gebruik je enkele schijfjes. Meng dit met een emmer warm tot heet water. Laat de verkleurde kleding hierin enkele uren weken, of voor een intensiever resultaat, een hele nacht. Spoel de kleding daarna uit en was zoals gebruikelijk in de wasmachine. De natuurlijke zuren in het citroensap werken als een bleekmiddel en kunnen helpen om de witte was weer stralend wit te krijgen.

Ossengalzeep

Om je witte was weer wit te krijgen met ossengalzeep, behandel je eerst de vlekken direct met de zeep. Bevochtig de vlekken en wrijf de ossengalzeep goed in. Laat dit even intrekken. Was daarna het kledingstuk zoals gebruikelijk in de wasmachine, eventueel met extra ossengalzeep toegevoegd aan je wasmiddel. De enzymen in de ossengalzeep helpen effectief bij het afbreken van vlekken en het herstellen van de witheid van je was.

Wat moet je vermijden en wat moet je doen om je shirts wit te houden?

Om shirts wit te houden:

Wat te doen:

 • Gebruik waspoeder: Waspoeder bevat vaak bleekmiddelen die helpen om witte was wit te houden, in tegenstelling tot vloeibaar wasmiddel.
 • Scheid witte kleding: Was altijd witte kleding apart om kleuroverdracht van gekleurde stoffen te voorkomen.
 • Gebruik zonlicht: Laat witte kleding drogen in de zon. Zonlicht heeft een natuurlijk blekend effect.

Wat te vermijden:

 • Vermijd bleekmiddel met chloor: Dit kan witte stoffen beschadigen en leiden tot vergeling, vooral bij synthetische vezels.
 • Vermijd overbelading van de wasmachine: Dit zorgt ervoor dat kledingstukken niet goed schoon worden en kan grijsheid veroorzaken.

Hoe voorkom ik dat T-shirts verkleuren?

Om T-shirts tegen verkleuring te beschermen, was ze apart van gekleurde kleding in koud water, keer ze binnenstebuiten, gebruik geschikt wasmiddel en vermijd overbelading van de wasmachine. Bij het drogen, gebruik een lage temperatuurinstelling of laat ze aan de lucht drogen, bij voorkeur in de schaduw. Deze stappen zullen helpen om de kleur van je T-shirts te behouden.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6