Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Witte was wit krijgen

Een wit T-shirt, een kledingstuk dat door bijna alle mannen wordt gedragen. Zowel als top, als ondershirt. Het maakt niet uit in welke combinatie je een wit T-shirt draagt, het blijft in beide gevallen een uitdaging om het T-shirt ook daadwerkelijk wit te houden. Krijg je het bijvoorbeeld maar niet voor elkaar om je grauwe was weer wit te krijgen? Of zit er altijd wel een vlek tomatensaus of rode wijn in je T-shirt? Bij Mijn Witte T-shirts geven we je de beste tips zodat jij je witte was weer wit kunt krijgen. 

Grauwe was weer wit krijgen

Grauwe was kan op diverse manieren ontstaan. Probeer je een wit T-shirt weer wit te krijgen door het velen malen te wassen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Juist doordat je de kledingstukken zo vaak wast, kan het zijn dat je witte was grauw wordt. Grauwe was kun je ook onbewust hebben veroorzaakt door een verdwaalde donkere sok. Maar hoe los je dat op? Op veel plekken lees je dat je witte kleding moet bleken. Dit raden we echter altijd af. Om grauwe was weer wit te krijgen, kun je het beste een Steradent tablet toe voegen aan de wastrommel. Een ander middel mag ook, zolang er maar niet te teveel bleek- of chloormiddelen in verwerkt zit. Een wit shirt bleken zorgt namelijk niet voor effect waar je op hoopt. En Steradent tablet daarentegen wel!

Was wit maken

Het komt weleens voor dat je witte was niet geel is, niet grauw, maar ook niet helemaal wit. Op dit moment heeft je witte was gewoon een beetje hulp nodig om echt weer wit te worden.  Om je witte was weer wit te krijgen, kun je het volgende doen:

  • Week de witte was in kokend water met een schijfje citroen. Let er wel op dat je het witte kledingstuk niet tijdens het koken moet weken, maar wanneer het water klaar is.
  • Aspirine is ook een middel dat je kunt gebruiken om je witte was weer wit te krijgen. Laat de aspirine oplossen in heet water en laat je wit item hier een nachtje in weken.
  • Als laatste kun je een half kopje soda of zuiveringszout toevoegen aan de witte was. Deze tip doet wonderen!

Vlekken in het shirt

In een eerdere blog hebben we al onder de aandacht gebracht hoe je het beste gele vlekken uit je wit T-shirt kon halen. Ze kunnen zijn ontstaan door zweet of te veel deo en zijn het beste te bestrijden met koud of lauw water en een vloeibaar wasmiddel. Laat het shirt even weken, soms kun je dit het beste de hele nacht laten liggen. Was het shirt daarna op de maximale stand en voilà, de kans is groot dat je witte was weer wit is. Lees hier ook nog wat je moet doen met andere vlekken in je shirt!

Wit shirt bleken

Zoals we al eerder aangaven, raden we het af om witte kleding te bleken. Velen associëren bleek met wit, dus zo gek is het toch niet om een wit shirt te bleken? Doe het niet! Bleekmiddelen zijn erg agressief en kunnen juist een gele gloed veroorzaken. Bleek haalt ook de kwaliteit van je shirt naar beneden waarvan gaatjes het gevolg zijn. Ga een wit T-shirt dus nooit bleken. 

Ga voor kwaliteit witte T-shirts

Is het niet gelukt om je was weer geheel wit te maken? Dan zit er nog maar 1 ding op. Ga voor witte kledingitems van goede kwaliteit. De witte T-shirts van Mijn Witte T-shirts zijn verkrijgbaar met diverse halzen en pasvormen. Zo zit er altijd eentje tussen die bij jou past. De T-shirts zijn gemaakt van de beste materialen voor een betaalbare prijs. Zo kun je jouw witte T-shirts zo vaak wassen zonder dat ze grauw worden. De oude witte kleren kun je gebruiken als poetsdoek!

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6