Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Felle kleuren wassen: Voorbereiding en tips

Voor het behouden van felle kleuren tijdens het wassen is het essentieel om kleding vooraf te sorteren en vlekken te behandelen. Gebruik een vloeibaar wasmiddel voor gekleurde kledingstukken en was op een lage temperatuur. Droog en strijk de kleding binnenstebuiten om de kleuren te beschermen.

Voorbereiding bij het wassen van felle kleuren

Bij het wassen van felle kleuren is een goede voorbereiding belangrijk om ervoor te zorgen dat de kleuren levendig blijven en niet afgeven op andere kledingstukken. Volg deze stappen voor een optimale voorbereiding:

 1. Sorteren van kleuren: Begin met het sorteren van je wasgoed. Scheid felle kleuren van lichte en donkere kledingstukken. Dit voorkomt dat kleuren op elkaar afgeven en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding zijn levendigheid behoudt. Het is vooral belangrijk om nieuwe kledingstukken met felle kleuren de eerste paar keer apart te wassen, omdat deze meer kans hebben om af te geven.
 2. Behandelen van vlekken: Controleer de gekleurde kleding op vlekken voordat je ze wast. Behandel vlekken vooraf met een geschikt vlekverwijderingsmiddel. Breng het middel direct aan op de vlek en laat het inwerken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor hardnekkige vlekken kun je de kleding eventueel een paar uur laten weken in water met een beetje vlekverwijderaar.
Wasmachine draaien

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorg je ervoor dat je gekleurde kleding schoon wordt zonder dat de felle kleuren vervagen of afgeven op andere kledingstukken.

Hoe was je felle kleuren?

Om felle kleuren te wassen, volg je deze stappen:

 1. Sorteer je gekleurde kledingstukken op kleur en was donkere en felle kleuren apart van lichte kleuren om kleuroverdracht te voorkomen.
 2. Behandel eventuele vlekken vooraf met een geschikte vlekverwijderaar.
 3. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat specifiek is bedoeld voor gekleurde kleding. Vloeibare wasmiddelen helpen om kleuren te behouden en zijn effectief in het verwijderen van vuil en vlekken bij lagere temperaturen.
 4. Was de gekleurde kledingstukken op een koud of lauw programma om kleurverlies en krimpen te minimaliseren.
 5. Droog de kleding volgens de aanbevolen instructies op het waslabel om de kleuren levendig te houden.

Welke kleuren kunnen bij elkaar in de was?

Bij het wassen moeten gekleurde kleren die vergelijkbare tinten hebben bij elkaar in de was. Dit betekent:

 • Donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs, marineblauw en bordeaux kunnen samen.
 • Middentonen en heldere kleuren zoals rood, donkerpaars en donkergroen kunnen ook samen, mits ze niet afgeven.
 • Lichte kleuren zoals pasteltinten, lichtgeel, lichtroze en lichtblauw kunnen bij elkaar.
Felle kleuren wassen

Zorg altijd voor een zachte behandeling van je wasgoed door de juiste hoeveelheid wasmiddel te gebruiken en de aanbevolen wastemperatuur aan te houden. Dit helpt om je kleding in goede staat te houden wanneer je deze gaat wassen.

Drogen en strijken van felle kleuren

Om de kleuren van felle gekleurde kleren te behouden tijdens het drogen en strijken, volg je deze richtlijnen:

Drogen:

 1. Binnenstebuiten Drogen: Keer felle gekleurde kleren binnenstebuiten voordat je ze gaat drogen. Dit beschermt de kleur tegen direct zonlicht en andere externe factoren die de kleur kunnen vervagen.
 2. Gebruik een Droogrek of Drooglijn: Hang felle kleren op aan een droogrek of drooglijn, bij voorkeur in de schaduw of binnen. Direct zonlicht kan kleuren doen vervagen, vooral bij felle en donkere kleuren.
 3. Lage Temperatuur bij Gebruik Droger: Als je een droger gebruikt, kies dan voor een lage temperatuurinstelling. Hoge temperaturen kunnen kleuren doen vervagen en het materiaal beschadigen.

Strijken:

 1. Binnenstebuiten Strijken: Net als bij het drogen, strijk je felle kleren binnenstebuiten. Dit voorkomt direct contact van de hete strijkijzerplaat met de buitenkant van de stof, wat kan leiden tot glansplekken of vervaging.
 2. Gebruik een Strijkdoek: Leg een dunne doek of een speciale strijkdoek tussen het strijkijzer en de kleding. Dit biedt extra bescherming tegen hitte en helpt de kleuren te behouden.
 3. Strijk met de Juiste Temperatuur: Stel het strijkijzer in op de temperatuur die geschikt is voor de stof van je kleding. Het strijken met een te hoge temperatuur kan kleuren aantasten en de stof beschadigen.

Door deze methoden te volgen, help je de kleuren van je felle kleren levendig en mooi te houden, zelfs na meerdere keren wassen, drogen en strijken.

Onderhoudstips om kleuren langer te behouden

Om kleuren van kleding helder te houden, was nieuwe en synthetische stoffen apart in koud water met mild wasmiddel. Vermijd bleek en wasverzachters. Laat kleding binnen of in de schaduw luchtdrogen om vervaging door zonlicht te voorkomen. Zo zal de kleur langer behouden worden voor zowel heren als voor dames shirts.

Andere kleuren wassen

Witte shirts apart wassen met een wasmiddel voor witte was om ze helder te houden. Zwart wassen ook apart, met een wasmiddel voor donkere kleding, om vervaging te voorkomen. Zo blijven kleuren optimaal behouden.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6