Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Zwart wassen: Voorbereiding en stappen

Bij het zwart wassen is het cruciaal om zwarte en donkere kleding apart te houden van lichtere tinten om kleuroverdracht te voorkomen en de diepe, donkere kleuren te behouden. Gebruik een vloeibaar wasmiddel specifiek voor donkere stoffen en was op een koud programma om vervaging tegen te gaan. Het toevoegen van azijn bij de eerste was kan de kleur fixeren. Voor het drogen en strijken is het aan te raden zwarte kleding uit direct zonlicht te houden en de juiste temperatuurinstellingen te gebruiken om de kwaliteit te bewaren.

Voorbereiding bij het wassen van zwarte kleding

Bij het voorbereiden van zwarte kleding voor de was is het essentieel om donkere kleding te sorteren van lichtere tinten en witte kleding om kleuroverdracht te voorkomen. Zwarte kleding wassen vereist dat je alle donkere kleuren bij elkaar houdt, wat helpt om de diepe, donkere tinten te behouden en vervaging te minimaliseren.

Controleer de wasvoorschriften op elk kledingstuk om te zorgen dat je ze onder de juiste omstandigheden wast. Het is belangrijk om items met vergelijkbare stoffen samen te wassen om slijtage te verminderen en de levensduur van je donkere kleding te verlengen.

Zwart wassen

Hoe was je zwarte was?

Zwarte kleding was je het beste met een vloeibaar wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor donkere stoffen, om de donkerste kleur te behouden. Was zwarte kleding en zwarte jeans samen op een koud programma of maximaal op 30 graden om krimp en vervaging te voorkomen.

Gebruik koud water om de vezels gesloten te houden, waardoor de kleur beter behouden blijft. Voeg een kopje azijn toe aan de eerste wasbeurt van nieuwe zwarte items om de kleur te fixeren. Vermijd het overladen van de wasmachine om wrijving tussen kledingstukken te minimaliseren, wat leidt tot kleurverlies.

Welke kleuren kunnen bij elkaar in de was?

Je kunt lichtere kleuren zoals pasteltinten bij elkaar in de was doen. Middelkleurige items, zoals rood en oranje, kunnen ook samen gewassen worden. Donkere kleuren zoals marineblauw, bruin en donkergroen kunnen met zwarte kleding gewassen worden om te voorkomen dat de zwarte kleding vaal wordt. Zorg ervoor dat je altijd kleuren sorteert om kleuroverdracht te voorkomen.

Drogen en strijken van zwarte kleding

Voor het drogen van zwarte T-shirts en andere kleding is het het beste om ze aan de lucht te laten drogen, bij voorkeur uit direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Hang zwarte kleding binnen of in de schaduw om de donkerste kleur te behouden.

Bij het strijken van zwarte kleding, controleer altijd het waslabel voor de juiste temperatuur en gebruik indien mogelijk een strijkdoek om direct contact met het strijkijzer te vermijden. Dit helpt glansplekken op de stof te voorkomen en houdt je zwarte kledingstukken in optimale conditie.

Zwarte was strijken

Andere kleuren wassen

Bij het wassen van shirts met felle kleuren is het belangrijk om deze te scheiden van witte shirts en andere lichtgekleurde kledingstukken om kleuroverdracht te voorkomen. Felle kleuren worden het beste gewassen met een vloeibaar wasmiddel dat kleurbehoud ondersteunt, bij voorkeur op een koud of lauw wasprogramma om kleurverlies te minimaliseren. Voor witte shirts geldt dat deze apart gewassen moeten worden op een programma voor witte was, met een wasmiddel specifiek voor witte kleding, om ze stralend wit te houden.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6