Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Witte T-shirt wassen: Temperatuur, Drogen en Strijken

Voor het wassen van witte T-shirts is het belangrijk om ze apart te wassen met een vloeibaar wasmiddel geschikt voor witte was, op een temperatuur van 40°C tot 60°C. Behandel gele vlekken vooraf en kies een wasprogramma speciaal voor witte was. Na het wassen, laat je de shirts luchtdrogen en strijk je ze op de aanbevolen temperatuur.

Voorbereiding bij het wassen van witte T-shirts

Bij het wassen van witte T-shirts is een zorgvuldige voorbereiding nodig om ze stralend wit te houden. Begin met het strikt scheiden van witte T-shirts van gekleurde shirts om te voorkomen dat kleuren uitlopen en witte stoffen verkleuren. Het is belangrijk om niet alleen op kleur te sorteren, maar ook op stofsoort, omdat verschillende materialen verschillende wasbehandelingen vereisen.

Voor het wassen is het aan te raden om witte T-shirts met gele vlekken voor te behandelen. Gele vlekken, vaak veroorzaakt door zweet of deodorant, worden het beste aangepakt door de getroffen gebieden vooraf in te smeren met een vlekverwijderaar of een mengsel van water en baking soda. Laat dit mengsel enige tijd intrekken voordat je de shirts wast, om de vlekken effectief te verwijderen en je witte T-shirts hun heldere uitstraling terug te geven.

Witte T-shirt wassen

Hoe was je witte T-shirts?

Witte T-shirts was je door ze apart te wassen van gekleurde kleding om verkleuring te voorkomen. Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat geschikt is voor witte was, omdat dit helpt om witte shirts hun heldere kleur te laten behouden en vergeelde witte te revitaliseren. Kies voor een wasprogramma specifiek voor witte was om de beste resultaten te bereiken.

Op hoeveel graden was je een wit shirt?

Een wit shirt was je op 40°C tot 60°C, afhankelijk van de wasvoorschriften en de mate van vervuiling. Voor licht vervuilde of verkleurde witte shirts is 40°C vaak voldoende, terwijl je voor sterk vervuilde shirts of om ze stralend wit te krijgen, beter een wasprogramma van 60°C gebruikt.

Drogen en strijken van witte T-shirts

Laat witte shirts luchtdrogen om vergeling te voorkomen, bij voorkeur in de schaduw of een goed geventileerde ruimte. Strijk ze op de aanbevolen temperatuur, volgens het waslabel, en gebruik eventueel stoom om kreuken te verwijderen. Strijk bij voorkeur als ze nog licht vochtig zijn.

Witte T-shirt wassen en drogen

Andere kleuren wassen

Bij het wassen van shirts met felle kleuren is het belangrijk deze apart te houden van lichtere stoffen om kleuroverdracht te voorkomen. Gebruik koud water en een wasmiddel dat geschikt is voor gekleurde was om de levendigheid van de kleuren te behouden. Voor het wassen van zwarte shirts, kies een wasprogramma voor donkere was en gebruik een speciaal wasmiddel dat zwart behoudt. Dit voorkomt vervaging en houdt je zwarte shirts langer stralend zwart.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6