Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Polyester katoen wassen: Tips & tricks

Bij het voorbereiden van het wassen van polyester & katoen is het sorteren op kleur en stofsoort belangrijk, net als het behandelen van vlekken. Het wassen van een mix van polyester en katoen vereist koud water en een delicaat wasprogramma. Bij het drogen en strijken is het cruciaal om de juiste temperaturen te gebruiken. Blijf altijd de wasinstructies opvolgen die op het waslabel staan.

Voorbereiding op het wassen van polyester & katoen

Bij de voorbereiding op het wassen van polyester en katoen is het belangrijk om eerst de kledingstukken te sorteren op kleur en stofsoort. Scheid de kleuren om kleurverloop te voorkomen en houd rekening met de specifieke eigenschappen van polyester en katoen. Behandel eventuele hardnekkige vlekken vooraf om ervoor te zorgen dat ze tijdens het wassen gemakkelijker verdwijnen. Kreukvrije stoffen, zoals polyester, vereisen speciale aandacht om hun vorm te behouden tijdens het reinigen, terwijl synthetische stoffen gevoelig kunnen zijn voor kreukvorming.

Polyester katoen wassen

Hoe was je een mix van polyester en katoen?

Om een mix van polyester en katoen te wassen, gebruik je koud water om krimp te voorkomen en de kleuren te behouden. Selecteer een delicaat wasprogramma geschikt voor gemengde stoffen om de stof zachtjes te reinigen en kreukvorming te minimaliseren.

Drogen en strijken van polyester & katoen

Bij het drogen en strijken van polyester en katoenen kleding is het belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van beide materialen. Polyester kleding strijk je het beste op een lage temperatuur om te voorkomen dat de vezels smelten of beschadigd raken. Het is ook raadzaam om polyester kleding op een lage temperatuur te drogen, bij voorkeur door het aan de lucht te laten drogen om krimp en vervorming te voorkomen. Katoenen kleding strijk je op een hogere temperatuur en wordt meestal in de droger gedroogd, maar het is belangrijk om de instructies op het kledinglabel te controleren voor specifieke richtlijnen.

polyester katoen strijken

Kan polyester krimpen in de was?

Polyester kan over goed tegen het wassen in de wasmachine zonder veel krimp, vooral als je het juiste wasprogramma en vloeibaar wasmiddel gebruikt. Echter, het is altijd verstandig om de instructies op het kledinglabel te controleren voor specifieke wasinstructies.

Andere type stof wassen

Naast het wassen van polyester-katoenmixen, is het ook belangrijk om andere soorten shirts op de juiste manier te wassen. Bijvoorbeeld, voor delicate wollen truien wordt aanbevolen om de wol met de hand te wassen om de vezels te beschermen tegen beschadiging. Katoenen shirts worden veilig in de wasmachine gewassen, maar het is belangrijk om ze te sorteren op kleur en stofsoort en het juiste wasprogramma te kiezen.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6