Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Wasmachine handwas: Voordelen en handleiding

Ontdek hoe je met het handwas- of delicaatprogramma op je wasmachine je kwetsbare kledingstukken zorgvuldig kunt wassen. Dit programma zorgt voor een zachte behandeling met een mild wasmiddel en een lage centrifugesnelheid, ideaal voor delicate stoffen. Na het wassen is het belangrijk de kleding plat te drogen of op te hangen zonder uitrekken om de vorm en kwaliteit te behouden.

Hoe doe je handwas in de wasmachine?

Om kledingstukken van delicate stoffen in de wasmachine te handwassen, selecteer je het ‘handwas’ of ‘delicaat’ programma, dat op een lage snelheid centrifugeert. Gebruik een mild wasmiddel en zorg ervoor dat je de trommel niet overlaadt. Na het wassen kun je de kleding het beste plat drogen of ophangen zonder uitrekken. Dit programma is speciaal ontwikkeld om je delicate stoffen op een zorgvuldige manier te behandelen.

Wasmachine handwas

Wat zijn de voordelen van een handwasprogramma in de wasmachine

Hier zijn de voordelen van het gebruiken van een handwasprogramma in de wasmachine:

 • Bescherming van delicate stoffen: Moderne wasmachines hebben specifieke programma’s die ontworpen zijn om delicate kledingstukken zacht te behandelen, waardoor de kans op beschadiging en slijtage vermindert.
 • Gemak: Het handwasprogramma biedt het gemak van machinaal wassen zonder dat je zelf hoeft te schrobben of te wrijven, wat tijd en moeite bespaart.
 • Energie- en waterbesparing: Handwasprogramma’s gebruiken vaak minder water en energie in vergelijking met standaard wasprogramma’s, wat zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend is.
 • Ideaal voor kleine wasjes: Je kunt kleine hoeveelheden was doen zonder te wachten op een volle lading, ideaal voor als je snel een paar items wilt wassen.
 • Behoud van stofkwaliteit: Het zachte wasproces helpt de oorspronkelijke kwaliteit en textuur van stoffen langer te behouden.

Deze functies maken het handwasprogramma in moderne wasmachines een uitstekende keuze voor het veilig wassen van kleding die speciale zorg vereist.

handwas in de wasmachine

Stap-voor-stap handleiding voor het doen van de handwas in de wasmachine

Volg deze stap-voor-stap handleiding om het handwasprogramma in je wasmachine optimaal te gebruiken voor delicate kledingstukken zoals wollen truien:

 • Sorteer de kleding: Scheid delicate kledingstukken zoals wollen kleding van andere was. Controleer of elk kledingstuk geschikt is voor machinehandwas.
 • Controleer op vlekken: Inspecteer de kleding op hardnekkige vlekken. Behandel deze vooraf handmatig, omdat het handwasprogramma mogelijk niet krachtig genoeg is om grove vlekken te verwijderen. Je kunt kleding met grove vlekken het beste vermijden uit dit wasprogramma, tenzij je ze hebt voorbehandeld.
 • Voeg wasmiddel toe: Gebruik een mild wasmiddel dat geschikt is voor wollen en delicate kledingstukken. Doseer volgens de instructies op de verpakking om overbelading van zeep te voorkomen, wat de kleding beschadigt.
 • Laad de wasmachine: Plaats de kledingstukken in de trommel, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor beweging. Overlaad de wasmachine niet om ervoor te zorgen dat de kleding goed schoon wordt en tegelijkertijd de kans op beschadiging minimaliseert.
 • Kies het juiste programma: Stel de wasmachine in op het handwasprogramma. Dit programma gebruikt een zachtere en kortere cyclus met minder beweging, speciaal ontworpen voor delicate kledingstukken.
 • Start de wasmachine: Zet de wasmachine aan en laat het programma volledig aflopen zonder onderbrekingen.
 • Haal de kleding eruit: Verwijder de kleding direct na het einde van het programma om te voorkomen dat kleding te lang nat blijft, wat leidt tot vormverlies of schade.
 • Drogen: Leg wollen truien plat om te drogen, of hang delicate kledingstukken voorzichtig op zonder dat ze uitrekken. Vermijd het gebruik van een droger voor deze items, omdat intense hitte en beweging de kleding beschadigt.

Deze stappen helpen je delicate kleding veilig en effectief te wassen met behulp van het handwasprogramma van je wasmachine.

Andere wasprogramma’s gebruiken

Moderne wasmachines bieden diverse programma’s voor specifieke behoeften. Zo beschermt het programma voor donkere was de kleuren door op lagere temperaturen te wassen. Sportkleding wordt gereinigd met een mix van warm en koud water om zowel effectief te reinigen als de stof te beschermen. Het koud wasprogramma gebruikt enkel koud water, ideaal voor delicate kledingstukken die snel krimpen.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6