Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Wasprogramma donkere was: Voordelen en handleiding

Een donker wasprogramma is speciaal ontworpen voor het wassen van donkere stoffen en kleuren, waarbij lagere temperaturen worden gebruikt om kleurvervaging te voorkomen. Voordelen zijn onder andere kleurbehoud, verminderde kleuroverdracht, bescherming van materialen en energie-efficiëntie. Belangrijk is om nieuwe en gekleurde kleding apart te wassen, het juiste programma te kiezen en niet te veel wasmiddel te gebruiken om de kwaliteit van donkere kleding te behouden.

Wat is een donker wasprogramma?

Een donker wasprogramma is speciaal ontworpen voor het wassen van donkere stoffen en donkere kleuren. Dit programma gebruikt lagere temperaturen en aangepaste wascycli om te voorkomen dat de kleuren vervagen en om de stof in goede conditie te houden.

wasprogramma donkere was

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wasprogramma voor donkere was

De voordelen van het gebruik van een wasprogramma voor donkere was zijn:

 • Kleurbehoud: Helpt de kleurintensiteit van donkere en zwarte kleding te behouden, waardoor deze minder snel vaal wordt.
 • Vermindering van kleuroverdracht: Minimaliseert het risico dat kleuren afgeven op andere stukken tijdens het wasproces.
 • Materiaalbescherming: Zachtere wascycli en lagere temperaturen beschermen de vezels van donkere stoffen, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de kleding.
 • Energie-efficiëntie: Vaak gebruiken specifieke programma’s voor donkere kleding lagere temperaturen, wat energie bespaart vergeleken met standaard wasprogramma’s.

Stap-voor-stap handleiding bij het gebruiken van een wasprogramma voor donkere was

Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het gebruiken van een wasprogramma voor donkere was, inclusief enkele tips om je kleding langer mooi te houden:

 1. Sorteer je kleding: Scheid donkere kleding van lichtere tinten en witte was om kleuroverdracht te voorkomen.
 2. Voorbehandelen van vlekken: Behandel hardnekkige vlekken voor door een klein beetje vloeibaar wasmiddel direct op de vlek aan te brengen. Laat dit even intrekken voordat je de kleding gaat wassen.
 3. Kleding binnenstebuiten keren: Keer je kleding binnenstebuiten om slijtage en kleurverlies van de buitenkant te minimaliseren, vooral bij synthetische stoffen.
 4. Kies het juiste wasmiddel: Gebruik een vloeibaar wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor donkere kleding. Dit helpt de kleuren langer intens te houden en maakt de kleding lekker zacht.
 5. Stel de wasmachine in: Kies een wasprogramma voor donkere was. Deze programma’s gebruiken vaak koud water en aangepaste cycli om de kleding te beschermen.
 6. Was op een lagere temperatuur: Gebruik koud water voor het wassen van je donkere kleding om het risico op krimpen en kleurverlies te verminderen.
 7. Beperk het gebruik van wasverzachter: Wasverzachter laat resten achter die de vezels van donkere stoffen aantasten. Als je toch wasverzachter wilt gebruiken, kies dan voor een variant die geschikt is voor donkere kleding.
 8. Vermijd overladen van de wasmachine: Een te volle wasmachine leidt tot onvoldoende spoeling en wrijving, wat meer slijtage aan je kleding veroorzaakt.
 9. Droog je kleding zorgvuldig: Vermijd het gebruik van de droger waar mogelijk, omdat de hitte de vezels beschadigt en kleuren laat vervagen. Hang donkere kleding liever uit om natuurlijk te drogen, uit direct zonlicht.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je donkere kleding langer mooi blijft en behoud je de kwaliteit en kleur van je kleding.

Wat moet je wel en niet doen bij een donker wasprogramma?

Bij het gebruik van een donker wasprogramma kun je beter nieuwe kleding en gekleurde kleding apart wassen met koud water om kleuroverdracht te voorkomen. Kies het juiste programma en gebruik niet te veel wasmiddel om restanten en verkleuring te vermijden. Zo blijven donkere kledingstukken langer mooi.

Donkere was wassen

Ander wasprogramma gebruiken

Voor het behoud van delicate stoffen zoals fijn gebreide kleding is het handwasprogramma ideaal, omdat het voorzichtig wast met koud water om beschadiging te minimaliseren. Voor sportkleding, gemaakt van synthetische stoffen, biedt een sportkleding programma de beste reiniging door grondig zweet en vuil te verwijderen op een temperatuur die bacteriën doodt. Als je de kleuren van je kleding wilt behouden is een wasprogramma met lage temperaturen een goede keuze.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6