Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Beoordeeld met een 8.5

Verkleurde was: Maak je kleding weer stralend

Dit artikel biedt inzicht in het voorkomen, behandelen en wassen van gekleurde was om verkleuring tegen te gaan. Het legt uit hoe verkleuring kan ontstaan door het uitlopen van kleuren, soms verergerd door een defecte wasmachine, en biedt praktische adviezen om dit te voorkomen, zoals het wassen in koud water en het zorgvuldig sorteren van wasgoed. Daarnaast worden tips gegeven voor het herstellen van verkleurde kleding met een oplossing van azijn en water.

Hoe ontstaat verkleuring van je was?

Verkleuring van kleding ontstaat wanneer kleuren uitlopen van het ene kledingstuk op het andere, vaak door het mengen van verkleurde kledingstukken in de was. Een defecte wasmachine kan dit proces verergeren, bijvoorbeeld als de temperatuur te hoog is of het water niet goed wordt afgevoerd.

verkleurde was in wasmachine

Hoe voorkom je verkleuring van je was?

Was je kleding in koud water, op deze manier help je de originele kleur van je kledingstukken te behouden. Koud water zorgt ervoor dat de vezels van de stof samentrekken, wat helpt om het uitlopen van kleuren te minimaliseren.

Daarnaast is het belangrijk om je wasgoed zorgvuldig te sorteren op verschillende kleuren. Door witte en lichte kledingstukken te scheiden van donkere of felgekleurde items, voorkom je dat kleuren op elkaar overlopen en verkleuring veroorzaken.

Het gebruik van wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor gekleurde kleding helpt ook om de kleuren levendig te houden en verkleuring te voorkomen. Verder is het aan te raden om nieuwe kledingstukken met sterke kleuren de eerste paar keer apart te wassen, omdat deze meer kans hebben om kleur af te geven.

Wat te doen bij verkleurde was?

Bij verkleurde was, week je de getroffen kledingstukken in een oplossing van 250 milliliter azijn en 4 liter koud water. Laat dit enkele uren staan om de vlekken te behandelen. Spoel daarna de kleding uit en laat deze aan de lucht drogen.

verkleurde was

Is verkleurde was altijd te herstellen?

Nee, verkleurde was is niet altijd te herstellen. Het herstellen van verkleurde kleding hangt af van verschillende factoren, zoals het type stof, de gebruikte kleurstoffen, en hoe diep de ongewenste kleur zich heeft vastgezet in het materiaal. Sommige stoffen en kleuren zijn resistenter tegen verkleuring en kunnen mogelijk teruggebracht worden naar hun oorspronkelijke staat met de juiste behandeling, zoals weken in azijnwater of het gebruik van specifieke vlekverwijderaars.

Verschillende soorten was wassen

Voor het wassen van T-shirts en andere kleding is het cruciaal om onderscheid te maken tussen gekleurde was, zwart wassen en felle kleuren. Gekleurde was was je op een lage temperatuur, zwarte kleding met speciaal wasmiddel om de kleur te behouden, en felle kleuren apart om verkleuring van andere kledingstukken te voorkomen.

Ongeëvenaarde verhouding

Onze witte t-shirts blijven langer mooi. Beter voor jou. Beter voor de aarde.

Duurzame keuze

Al onze producten zijn geproduceerd op een Co2 neutrale productielocatie.

Standaard extra lang

Zodat het T-shirt blijft zitten waar het hoort: in je broek.

Een tweede huid

De stof van onze witte T-shirts is lekker zacht en het blijft zacht.

Maattabel

Original Boxershort
MaatTaille (cm)Lengte (cm)
S3431,4
M3632,2
L3833
XL4033,8
XXL4234,6